Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal

Kjetil André Rekdal (født 6. november 1968 i Rekdal) er en norsk tidligere fotballspiller og trener for Aalesunds FK i norsk Tippeliga. Rekdal har 83 A-landskamper (scoret sytten mål) og 33 landskamper for aldersbestemte lag. Han hadde sin landslagsdebut 28. mai 1987 i en privatlandskamp mot Italia (resultat: 0–0). Rekdal debuterte som klubbfotballspiller da han var bare 16 år og 222 dager i eliteserien for Molde i 1985, og han er fortsatt den nest yngste som har spilt i eliteserien, etter Kjetil Sigurdsen.

Les Mer...

Vivian Alexander Anderson

Vivian Alexander Anderson

Vivian Alexander Anderson MBE (born July 1956 in Nottingham) is an English football player and coach, who played for clubs including Nottingham Forest, Arsenal, Manchester United and Sheffield Wednesday in the 1970s and 1980s. He is also notable for being the first black football player to represent England in a full international match.

Les Mer...

Dietmar

Dietmar "Didi" Hamann

Dietmar "Didi" Hamann (født 27. august 1973) er en tysk fotballspiller som gjennom sin karriere har spilt for Bayern München, Newcastle United, Liverpool og Manchester City. Han har også brukt tid på Milton Keynes Dons som spiller/trener før han i Leicester City ble trener, og frem til 2011 var han manager i Stockport County. Han var på det tyske landslaget fra 1997 til 2006. Han er kjent i Irland som en fotballekspert på RTÈ med live-dekning av store europeiske og internasjonale konkurranser.

Gjennom sin spillerkarriere har Hamann fått et rykte for å være en svært pålitelig spiller. Han er høyt respektert av Liverpool-supportere, noe som skyldes hans engasjement i Champions League-finalen i 2005.

Les Mer...

David May

David May

David May (født 24. juni 1970 i Oldham, Lancashire) er en tidligere engelsk fotballspiller.May startet karrièren sin i Blackburn. Først spilte han på juniorlaget, før han tok steget opp til førstelaget. May spilte over 100 kamper for klubben, og var med på opprykket til FA Premier League i 1992, og i hans siste sesong for Blackburn så var han med på å komme på andreplass i FA Premier League bak Manchester United. Manchester United kjøpte May for £ 1,2 millioner.

Les Mer...

Quinton Fortune

Quinton Fortune

Quinton Fortune (født 21. mai 1977) er en sørafrikansk fotballspiller. Han skrev under for Manchester United 1. august 1999.

Fortune reiste fra Sør-Afrika da han var 14 år og flyttet til England der han spilte for Tottenham Hotspurs juniorlag, men han klarte aldri å nå seniornivå hos Tottenham. Etter dette flyttet han til Spania, og spilte for Atlético Madrid.
Manchester United FC kjøpte ham fra Atlético Madrid den 1. august 1999. Første gangen han spilte for klubben var mot Newcastle United den 30. august 1999.
Til å begynne med ble Fortune hentet til United som en som skulle overta etter Ryan Giggs, og var han var en tøff thought, og framfor alt en venstre-angripende midtbanespiller.
Fortune har også en fotballklubb i Sør-Afrika kalt FC Fortune, nå kjent som Western Province United.

Les Mer...

Dion Dublin

Dion Dublin

Dion Dublin (22. april 1969 i Leicester i England) er en tidligere engelsk toppspiller i fotball. Han spilte for blant andre Manchester United, Aston Villa, Celtic FC og to ganger for Norwich City. Han slo gjennom i Cambridge United og har fire landskamper for England.

Les Mer...

Sammy Lee

Sammy Lee

Samuel Lee (født 7. februar 1959 i Liverpool) er en tidligere fotballspiller på Liverpools suksessrike lag i 1980-årene, og han var fram til juni 2011 assistentmanager for Premier League-klubben Liverpool, da han selv valgte å si opp jobben.

Les Mer...

Andy Cole

Andy Cole

Andrew Cole (født 15. oktober 1971) er en tidligere engelsk fotballspiller. Han er født i Nottingham. Han har spilt i flere Premier League-klubber. Da han ble solgt fra Newcastle til Manchester United for 8 millioner pund i 1995, var han den dyreste engelske fotballspilleren noensinne.
I sesongen 1993-1994 ble han toppscorer i Premier League. Etter at han gikk til Manchester United, var han med på vinne ligagull fem ganger, FA-cupen to ganger, og Champions League en gang (1999).

Les Mer...

Lee Sharpe

Lee Sharpe

Lee Stuart Sharpe (født 27. mai 1971 i Halesowen, West Midlands) er en engelsk tidligere fotballspiller. Den tidligere venstrevingen er mest kjent for sin tid hos Manchester United. Han ble i 1991 kåret til PFA Young Player of the Year. Han spilte åtte landskamper for England.
Han startet karrieren hos Torquay der han i følge «legenden» ble observert av en utkledd Alex Ferguson som ikke ville lage noe oppstyr.

Les Mer...

Glenn Hoddle

Glenn Hoddle

Glenn Hoddle (født 27. oktober 1957 i Hayes, Middlesex) er en engelsk fotballtrener og tidligere fotballspiller.

Hoddle startet fotballkarrieren på de aldersbestemte lagene til Tottenham Hotspur.En annen Tottenham legende, anbefalte Tottenham-scoutene til å ta en ekstra titt på den unge spilleren. Han debuterte i ligaen i 1975, sytten år gammel. Han debuterte på Englands landslag i 1979, og spilte under EM 1980 i Italia.

Les Mer...

John Aldridge

John Aldridge

John William Aldridge (født 18. september 1958 i Liverpool i England) er en tidligere irsk fotballspiller som er kjent for å være en veldig effektiv spiss.
Han spilte mye amatørfotball for forskjellige klubber i Merseyside før han i 1979 kom til Newport County AFC, der han spilte 170 kamper og lagde 69 mål, før han i 1984 dro til Oxford United. Med dem vant han ligacupen i 1986, noe som er Oxford Uniteds eneste store trofé.

Les Mer...

Phil Thompson

Phil Thompson

Philip «Phil» Bernard Thompson (født 21. januar 1954 i Liverpool) var forsvarsspiller for Liverpool på 1970- og 1980-tallet. Han kom senere tilbake som trener for Liverpool.
Thompson var Liverpool-supporter som barn og fikk sin første proffkontrakt i 1971/1972-sesongen. Han debuterte allerede som 18-åring året etter, i 1972/1973-sesongen.
I 1972/1973-sesongen var han delaktig da Liverpool vant både ligaen og UEFA-cupen. Sesongen etter hadde hans gode form gjort at han tok over plassen til Larry Lloyd permanent i Liverpool, og dannet et fantastisk midtstopperpar sammen med den legendariske Emlyn Hughes som da var kaptein på Liverpool.

Les Mer...

Ian Rush

Ian Rush

Ian Rush (født 20. oktober 1961) er en tidligere walisisk fotballspiller. Hans navn forbindes først og fremst med Liverpool FC, hvor han er klubbens mestscorende spiller gjennom tidene med 346 mål på 660 førstelagskamper. Han spilte også 73 landskamper for Wales, og scoret 28 landslagsmål.

Rush begynte karrieren i 3.divisjonsklubben Chester City FC, før han i 1980 ble han kjøpt av Liverpool for 300 000 pund. Etter en treg start på Liverpool-karrieren, løsnet det for alvor i 1981/82-sesongen, da Rush ble klubbens toppscorer med 17 mål. Siden fortsatte han å pøse inn mål, og han ble to ganger toppscorer i den engelske toppdivisjonen før han sommeren 1987 ble kjøpt av den italienske storklubben Juventus for 35 millioner norske kroner.

Les Mer...

Darren Farley

Darren Farley

Darren Farley is now known as " The Voice Of Football " for his incredible impressions of some of the Biggest names in World Football with Steven Gerrard, David Beckham and Wayne Rooney to name a few, With over 6 Million views on YouTube, Darren is constantly in demand for TV and Radio across Europe, He is also an accomplished After-Dinner speaker available for all kinds of Corporate Events

Les Mer...

Ray Clemence

Ray Clemence

Raymond Neal Clemence (født 5. august 1948) i Skegness var en av Englands fremste keepere på 1970-tallet. Han spilte 61 landskamper for England, og 666 kamper for Liverpool. Clemence holdt nullen for Liverpool hele 335 av sine kamper. Clemence har også vært manager for klubben Barnet.

Les Mer...

Gary McAllister

Gary McAllister

Gary McAllister (født 25. desember 1964 i Newarthill, North Lanarkshire) er en tidligere skotsk profesjonell fotballspiller, som var ass. manager for Aston Villa F.C.Han ble deretter i 2014 hentet til Liverpool av Brendan Rogers som ass. manager.
Han er ambassadør for Liverpool i dag.

Les Mer...

Henning Berg

Henning Berg

Henning Stille Berg (født 1. september 1969 på Eidsvoll) er en norsk fotballtrener og tidligere fotballspiller. Berg spilte høyreback eller midtstopper, og var i mange år fast på det norske landslaget. Berg fikk til sammen 100 A-landskamper. Han har siden vært trener for i norsk elitesirie for klubbene Lyn og Lillestrøm.

Berg begynte sin seniorkarriere i KFUM Oslo, og gikk til Vålerenga i 1988. Han spilte fire sesonger for VIF[1], men gikk til erkerivalen Lillestrøm i 1992.

Les Mer...